Méhész szakképzés

Tanfolyamunkra várjuk mindazok jelentkezését, akik magas szintű elméleti és gyakorlati ismereteken alapuló méhész szakképesítéssel szeretnének rendelkezni. A tanfolyamra kezdők is jelentkezhetnek, amennyiben megfelelnek a jelentkezéshez szükséges előírásoknak.

Méhészközpontunk

Az alapító Dr. Ludányi István, a méhészet tudományok doktora egyetemi tanulmányai alatt 1983-ban kezdte el tanulni a méhészetet, majd 1984-ben a Zalaapáti Méhésziskolában letette a méhész szakmunkásvizsgát.

Nyomtatás

A jelentkezés menete

  • Amennyiben Ön is jelentkezni szeretne a méhész tanfolyamra, kérem, töltse ki a mellékelt jelentkezési lapot, és mihamarabb küldje vissza címünkre! A bizonyítvány másolatot és az egészségügyi alkalmasságot igazoló papírt, -amit a háziorvos tölt ki- a kezdéskor is magával hozhatja. A háziorvosnak egy vényen csak azt kell igazolnia, hogy a jelentkezési lapon felsorolt betegségekben nem szenved. Tüdőszűrésre vélhetően elküldi az orvosuk, a méhméreg allergiáról Önök nyilatkoznak az orvosuknak (az első méhszúrás után már kiderült volna, hogy ki allergiás erre), a többi betegségről szintén a háziorvosnak kell tudnia.
  • A jelentkezőknek a tanfolyami díjat (127.000 Ft.) a kezdéskor kell befizetni.
    A vizsgadíjat (75.000 Ft.) pedig márciusban a vizsgára való jelentkezéskor fizethetik be.
  • A méhész szakképzés vizsgára felkészítő tanfolyam hét könyvből (A méhészet története, A mézelő méh biológiája, A méhészet technológiája, Méhegészségügy, A méhlegelő és a megporzás, Méhészeti jogi ismeretek, Vállalkozási ismeretek), és két videokazettából (Méhanyanevelés, A méhek fiasításos betegségei) álló anyagra épül, azt kiegészíti. Amennyiben az oktatási segédanyagot meg szeretné vásárolni (kb. 17.500 Ft.), akkor ezt is a jelentkezési lapon jelezze.
  • A távolabbról érkezőknek szállást tudunk foglalni. Az utazási költségek csökkentése érdekében mindenképpen célszerű több méhésznek összefogni, és együtt utazni. Amennyiben ismerősei között van olyan méhész, akinek még nincs meg a szakmunkás vizsgája, kérem, tájékoztassa erről a lehetőségről.
    Jövőre már új oktatási törvény szerint kell oktatni a méhészetet is. A tanfolyamok hosszabbak lesznek és jóval drágábbak! Most használják ki ezt az utolsó lehetőséget!
    A jelentkezők a kezdés előtt kb. két héttel még egy tájékoztató levelet kapnak az novenber 15-ei kezdő nap helyéről (Erzsébet Királyné Szálló emeleti terme, 2100 Gödöllő, Dózsa György u. 2.) és programjáról.