Méhész szakképzés

Tanfolyamunkra várjuk mindazok jelentkezését, akik magas szintű elméleti és gyakorlati ismereteken alapuló méhész szakképesítéssel szeretnének rendelkezni. A tanfolyamra kezdők is jelentkezhetnek, amennyiben megfelelnek a jelentkezéshez szükséges előírásoknak.

Méhészközpontunk

Az alapító Dr. Ludányi István, a méhészet tudományok doktora egyetemi tanulmányai alatt 1983-ban kezdte el tanulni a méhészetet, majd 1984-ben a Zalaapáti Méhésziskolában letette a méhész szakmunkásvizsgát.

Nyomtatás

A képzés formája és időtartama

Mi is a Zalaapáti Méhésziskolában jól bevált levelező képzés szerint tanítunk, de a módszerüket továbbfejlesztettük. A gyakorlati képzéshez egyedülálló, modern bemutatható tárgyi eszközállománnyal rendelkezünk. A 2015. november 15-ei első találkozáskor az adminisztráció, az eligazítás és a tankönyvek kiosztása és az előadások után Isaszegen a Tanméhesben bemutatót tartunk a méhészet komplex rendszeréről. Ezt követően a tanulóknak otthon kell készülniük. A 2015. november 15-ei előadások témája a méhcsaládok beteleltetése és az őszi atkairtása lesz. 2015. december 5-én ismét el kell jönniük, hogy egy vizsga előírásnak megfeleljenek. 2016, januárjában és márciusban kétszer öt napos konzultációt tartunk gyakorlattal kiegészítve. 2016. június elején, egy hétvégén gyakorlattal és a vizsgára való felkészüléssel foglalkozunk, majd június közepén vizsgát tehetnek a tanulók. A novemberi kezdéstől a vizsgáig 7 hónap telik el.