Méhész szakképzés

Tanfolyamunkra várjuk mindazok jelentkezését, akik magas szintű elméleti és gyakorlati ismereteken alapuló méhész szakképesítéssel szeretnének rendelkezni. A tanfolyamra kezdők is jelentkezhetnek, amennyiben megfelelnek a jelentkezéshez szükséges előírásoknak.

Méhészközpontunk

Az alapító Dr. Ludányi István, a méhészet tudományok doktora egyetemi tanulmányai alatt 1983-ban kezdte el tanulni a méhészetet, majd 1984-ben a Zalaapáti Méhésziskolában letette a méhész szakmunkásvizsgát.

Nyomtatás

Miért érdemes minket választani?

Mi a méhész oktatást hivatásszerűen végezzük, így a tanfolyam befejezése után is lesz kihez fordulniuk szakmai kérdéseikkel. 

Gyakorlati oktatóhellyel rendelkezünk. Természetesen elméletet bárhol lehet magas szinten tartani, de gyakorlat nélkül az nem sokat ér. Az az oktatóhely, amelyik nem rendelkezik gyakorlati oktatásra alkalmas hellyel, az csak a saját érdekét veszi alapul, a diákokéval nem törődik.

Gazdag bemutató eszközállománnyal és szemléltető képanyaggal rendelkezünk. „A kép nélküli előadás, képtelen előadás” Nagyon hamar ki lehet deríteni az előadóról, hogy az csak mesél, mivel az elmondottakat nem tudja szemléltető eszközzel alátámasztani. Még kínos helyzetbe is kerülhet, ha valaki meg szeretné nézni a méhészetét, mert vagy nincs mit mutatni, vagy ami van, az nem mutogatni való. Így azt javaslom minden tanulni vágyónak, hogy kérjen időpontot terepszemlére, ha elutasító választ kap, vagy a látottak nem túl meggyőzőek, keressen másik helyet.

A működő gyakorlatot oktatjuk. Az egyik méhész ismerősöm az 1980-as évek közepén úgy választott kaptártípust, hogy megnézte, hogy melyik előadó milyen kocsival érkezik egyesületi előadást tartani, és nem az érdekelte, hogy ki hogyan magasztalja a kaptártípusát. A kaptártípus választása jól sikerült. Máig sem bánja, hogy nem a trabantos előadó NB fekvős módszerét választotta, hanem a Ladával érkező előadó ½ NB-s rakodókaptáras technológiája mellett döntött. A gyakorlatban is működő elméletnek látható bizonyítékai vannak.

Mi az elmúlt évtizedek változásainak átélői, aktív szereplői vagyunk, tőlünk első kézből kaphatnak hiteles, gyakorlatban is bizonyító módszereket.

Nálunk a tanulók láthatják, hogy hogyan működnek az eszközök, és ki is próbálhatják azokat. Egy kiállításon azokat a termékeket láthatják, amelyeket el szeretnének adni a kereskedők. Egy működő méhészetben pedig csak azokkal találkozhatnak, amelyekkel termelni lehet, a bóvlik tárolására nincsenek berendezkedve.

Mi saját tankönyvekből és oktató filmekből tanítunk. 

Hazánk legképzettebb szakelőadóival dolgozunk. A szaktárgyakat olyan előadók tanítják, akik azokat a szakterületeket magas szinten művelik. 

És végül azoknak a méhészeknek ajánlom a tanfolyamainkat, akik nem a saját kárukon szeretnének megtanulni méhészkedni, hanem egyből jól akarják megtanulni a szakmát olyanoktól, akik már régóta, eredményesen méhészkednek. A harminc éves kísérletezés eredményét tőlünk első kézből átvehetik. 

Mi azokat az ismereteket is átadjuk, amik nincsenek leírva a könyvekben.

Egy előadás során legfeljebb képeket láthatnak az érdeklődők. Ennél már sokkal többet ér a bemutató méhészet látogatása, mert akkor már az eszközöket rendszerben lehet látni, igaz csak három óra erejéig. A méhészeti gyakorlaton már működés közben láthatják a gépeket, ráadásul aktívan is részt vehetnek azok működtetésében. 

Tanfolyamainkra hazánk minden térségéből jönnek tanulók. A tanulás mellett kiépített kapcsolati tőke sokszor milliókat jelenthet számukra. Ennek értékét az is növeli, hogy hozzánk általában az iskolázottabb tanulók jönnek, akik doktori végzettséggel vagy több diplomával is rendelkeznek. Közülük nagyobb számban kerülnek ki vezető beosztásúak is.

A tanfolyamok a szegényebbek számára is kifizethetők.

A Ludányi Méhészközpont méhész szakképző oktatásáról kérjen referencia címeket, tájékoztatót a 20/9440-097-es telefonszámon, vagy a Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címen.